ALSACIANUL ALB

ALSACIANUL ALB

REQUIEM OF THE WOLF

BINE ATI VENIT !

Cand m-am apucat de acest blog, nu mi-am dat seama de cat de complicat va fi, sa expun traditia strabunilor nostrii, de cate "piese" dispun si cate altele lipsesc, (sau mai bine zis) "au disparut de-a lungul anilor... Din pacate, nu ne putem rezuma decat pe putine studii scrise: Herodot in "Istorii", Strabon in "Geografia" sa si inca cativa... Dar si aceste marturii pot fi "intoarse din condei"! Singurele marturii stiintifice, pot fi gasite in piesele arheologice gasite si ramase in patrimoniu, iar in rest pentru un "neprofesionist in ale istoriei", sunt simpe ipoteze. De aceea, am preferat sa aleg aceasta forma, si sa prezint pe acest blog, pareri profesioniste, dovezi arheologice si de alta natura, ce au fost descoperite, sau vor fi descoperite de acum incolo! Totodata, am prezentat, cateva site-uri si bloguri , ce mi se par interesante... Vizionare placuta!

joi, 4 martie 2010

Cucuteni - archaelogical site, Iasi, Romania



by ccccorneliu56

Read more: arts.iasi.roedu.net/cucuteni/
Pe Dealul Cetatuiei, acolo unde au fost descoperite, pentru prima data, vestigii ale culturii neolitice "Cucuteni-Tripolye", s-a amenajat, in punctul "Pietrarie", un Muzeu Arheologic, deschis publicului; putem vedea tumulul nr.3 din cadrul necropolei princiare geto-dacice si artefacte din ceramica originale apartinand culturii Cucuteni.
Exista un proiect de reconstituire a unui sat neolitic de tip Cucuteni, astfel incat, ingloband actualul muzeu, sa se realizeze un parc arheologic in care vizitatorii sa vada, pe viu, viata comunitatii din epoca respectiva: realizarea uneltelor si armelor, practicarea torsului si tesutului, prelucrarea pieilor de animale, prepararea hranei etc. Din anul 2003, probabil din lipsa banilor, nu s-a mai mai intamplat nimic cu acest proiect.

Music:Yanni - On sacred ground

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

1900 de ani de la moartea lui DECEBAL